Na vsebino

Med najboljšimi penečimi vini na svetu tudi belokranjska

V Londonu so razdelili letošnje nagrade za najboljši kozarec mehurčkov na svetu. Te so v le nekaj letih postale najprestižnejše nagrade za peneča vina z vsega sveta. Belokranjski vinarji so s supersilami v svetu penečih vin, kot sta Francija in Italija, znova dosegli izjemen uspeh.

Penine Simonič so osvojile dve zlati medalji in sicer v kategoriji »creamy« s semiško penino rose ter v kategoriji »first date« s semiško penino barrique. V isti kategoriji so s semiško penino gold osvojile še srebrno medaljo.

Vinska klet Metlika se lahko pohvali s srebrnima medaljama in sicer v kategoriji »creamy« z metliško penino zelo suha, v kategoriji »meditation« pa s penino rose.

Posebnost omenjenega ocenjevanja, ki mu na kratko rečemo Glass of bubbly (kozarec mehurčkov), je v tem, da strokovna komisija sodelujoča peneča vina najprej, z ozirom na njihov karakter, razporedi v pripadajoče kategorije, potem pa vse ocenjuje znotraj kategorij. Teh je osemnajst.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj