Na vsebino

Mednarodno tekmovanje v programiranju Script 2018

Celo leto smo pridno pripravljali naše projekte za mednarodno tekmovanje v programiranju SCRIPT 2018 (Scratch International Programming Trial), ki ga organizira Subsidiary Orsova of Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin iz Romunije. Projekte smo morali oddati do 13. 5. Sodelovali smo v treh kategorijah: Greetings (Čestitka), Games (Računalniške igre) in Educational Software (Izobraževalna gradiva). V kategoriji ‘Greetings’ so sodelovale tri skupine. Prvo skupino so sestavljale tri učenke četrtega razreda Podružnične šole Griblje: Špela Brinc, Larisa Totter in Joana Marija Žunič. Drugo skupino so sestavljale učenke šestega razreda: Vesna Tomič, Anja Rožič in Lara Jelenc. In učenke iz sedmega razreda: Anja Grahek, Špela Rom in Tinkara Pintarič. V kategoriji ‘Games’ sta sodelovali dve skupini. Prvo so sestavljali učenci iz sedmega razreda: Gal Dragoš, Miha Domitrovič in Tomi Poljaković. V drugi skupini so bili učenci šestega razreda: Brin Jugovič, Luka Šimec, Gal Kobe in Nejc Brodarič. V kategoriji ‘Educational Software’ je sodelovala ena skupina. Sestavljale so jo učenke šestega razreda: Tija Mtkovič, Tjaša Pezdirc in Nina Popit.

Letos smo dosegli izjemne rezultate:

  • Kategorija Greetings (Čestitka):
    • četrti razred: Špela Brinc, Larisa Totter in Joana Marija Žunič – 3. mesto
      Happy Easter
    • šesti razred: Vesna Tomič, Anja Rožič in Lara Jelenc – 1. mesto
      Happy Holidays
    • sedmi razred: Anja Grahek, Špela Rom in Tinkara Pintarič – 2. mesto
      Happy Easter
  • Kategorija Games (Računalniška igra):

Na mednarodnem tekmovanju SCRIPT je sodelovalo 372 projektov iz 108 šol iz 10 držav. Na tekmovanje nas je pripravljala učiteljica Katarina Pavlakovič.

Vir: OŠ Loka

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj