Na vsebino

Medvedka išče pestunjo

V letošnjem šolskem letu smo učenke OŠ Mirana Jarca Črnomelj pri interesni dejavnosti lutkovno-gledališki krožek spoznale proces nastajanja gledališke predstave. Najprej smo izbrale pravljico, in sicer rusko pravljico Medved išče pestunjo. Nato smo skupaj s pomočjo učiteljice Ane in učiteljice Alenke napisale dramsko besedilo, ki se malo razlikuje od prvotnega besedila. Ker smo same deklice, je vlogo Medveda prevzela mama Medvedka. Gledališko predstavo smo poimenovale Medvedka išče pestunjo.

Ker imamo rade glasbo, smo se odločile, da brez petja, plesa in glasbil ne bo šlo. Naredile smo še načrt za sceno in izdelale nekaj rekvizitov. Nazadnje je bilo potrebno še vaditi in celotno pravljico zaigrati.

V petek, 14. junija, smo v malo šolsko telovadnico povabile učence in učiteljice od 1. do 4. razreda. Pred nastopom smo imele malo treme, vendar smo nanjo hitro pozabile in sproščeno predstavile pravljico. Gledalci so pozorno spremljali predstavo in nas na koncu večkrat nagradili z aplavzom, nam pa pričarali veselje in nasmeh na obraze.

Vir: OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj