Na vsebino

»Mega film« za reševalce Mega kviza

Slovenski knjižnično muzejski MEGA kviz je moderna oblika knjižnično-informacijskega opismenjevanja. Organizacijsko in strokovno ga vodi Mestna knjižnica Ljubljana, v sodelovanju s Sekcijo za izobraževanje in komuniciranje pri Skupnosti muzejev Slovenije, z Notranjskim muzejem Postojna, splošnimi knjižnicami in osnovnimi šolami.

Kviz poteka od oktobra do maja in je primeren za učence drugega in tretjega triletja osnovne šole.

Letošnji Mega kviz je že dvanajsti po vrsti in cikel nosi naslov KRAS ≡ KAMEN VODA. Kras skriva na površju in v podzemlju dragocenosti, ki sodijo v zakladnico naše naravne in kulturne dediščine. Letošnji reševalci MEGA kviza so do potankosti izvedeli, kako je slovenski kras zaslovel po vsem svetu in postal – kras.

Knjižnica Črnomelj je v sredo, 6. junija 2018, organizirala zaključek letošnjega Slovenskega knjižnično-muzejskega MEGA kviza. Reševanje kviza v šolskem letu 2017/2018 je potekalo na vseh belokranjskih osnovnih šolah, zaključka pa so se udeležile OŠ Mirana Jarca, OŠ Loka in OŠ Komandanta Staneta Dragatuš.

S pomočjo Občine Črnomelj, ki projekt tudi sofinancira, smo v Kulturnem domu Črnomelj pripravili ogled avstralskega mladinskega filma z naslovom Rdeči pes modri.

Rdeči pes Modri, posnet v čudoviti avstralski pokrajini, je film o družini, avanturi ter prijateljstvu med dečkom in potepuškim psom posebne vrste.

Film je bil res čudovit in zelo čustven in marsikateri obiskovalec je s solzami v očeh zapustil dvorano.

Hvala vsem obiskovalcem in reševalcem MEGA kviza in njihovim mentorjem, da so se odzvali povabilu na ogled filma.

Knjižnica Črnomelj vam želi uspešen zaključek šolskega leta, čim lepše počitnice in ne pozabite, da smo v knjižnici tudi poleti - med počitnicami. Obiščite nas, preberite kakšno dobro knjigo ali pa se pridružite in sodelujte v bralno-spodbujevalnem projektu Poletavci-poletni bralci.

Srečno do jeseni, ko bo na vrsti novi cikel MEGA kviza.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj