Na vsebino

Mega zaključek Mega kviza

V Knjižnici Črnomelj smo včeraj pripravili zaključek Slovenskega knjižnično-muzejskega MEGA KVIZA. Organizacijsko in strokovno ga vodi Mestna knjižnica Ljubljana v sodelovanju s splošnimi in šolskimi knjižnicami, muzeji in v letošnjem letu tudi z Narodnim muzejem Slovenije.
Glavna cilja kviza sta spoznavanje kulturne dediščine in spodbujanje sodobnih pismenosti. Projekt poteka v šolskem letu, od oktobra do maja. Primeren je za učence drugega in tretjega triletja osnovne šole.
Cikel kviza vsebuje pet sklopov. Letošnji je bil posvečen obdobju železne dobe.
V letošnjem šolskem letu so se reševanju Mega kviza pridružile vse osnovne šole v črnomaljski in semiški občini. S pomočjo Občine Črnomelj in Semič, ki projekt tudi sofinancirata, smo za reševalce pripravili ogled slovenskega mladinskega filma.
V polni dvorani Kulturnega doma Črnomelj so si ogledali film VLOGA ZA EMO.
»Živi svoje sanje, tukaj in zdaj! Zapiši svojo zgodbo in pusti pečat. Sledi svojim ciljem!« so sporočila, ki jih prinaša film. Svoje sanje pa je poskušala uresničiti tudi mlada igralska ekipa, ki ji je uspelo prenesti zgodbe najstnikov na filmsko platno. Film je bil posnet po navdihu knjige Mateje Zorko MotivAkicija za mlade v sodelovanju z režiserjem Alenom Pavšarjem.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj