Na vsebino

Meteorne vode, poplave, porušena drevesa in udar strele ...

Danes ob 6.30 je močno deževje z vetrom zajelo občino Črnomelj. Meteorna voda je poplavila dva proizvodna in pet stanovanjskih objektov. Gasilci PGD Črnomelj, Rodine, Dobliče in Dragatuš so na dveh objektih zaščitili ostrešje s PVC folijo, dva objekta zaščitili s protipoplavnimi vrečami in iz poplavljenih objektov izčrpali vodo ter očistili nekaj meteornih jaškov. Zaradi udara strele je prišlo do požara ostrešja stanovanjskega objekta v Črnomlju. Gasilci so razkrili del ostrešja, pogasili požar in prekrili ostrešje s kritino. Dežurni delavci cestnega podjetja so odstranili tri podrta drevesa, ki so ovirala promet.

Zaradi obilnih padavin je reka Kolpa prestopila bregove in pričela poplavljati. Voda je poplavila dva stanovanjska, en gostinski in dva gospodarska poslopja. Posredujejo gasilci PGD Stari trg ob Kolpi, Prelesje, Radenci, Rodine, Učakovci-Vukovci in Vinica. Med naseljem Kot pri Kolpi in Sodevci je popolna zapora ceste zaradi poplavljenega cestišča. Obvoz je urejen. Dežurni delavci cestnega podjetja so postavili ustrezno prometno signalizacijo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj