Na vsebino

Metliških krvodajalcev niti korona ne ustavi

Foto: OZRK Metlika
Foto: OZRK Metlika

Da so tudi v času epidemije številni pripravljeni darovati najdragocenejše darilo, ki ga lahko človek podari sočloveku, so danes znova dokazali v Metliki. V tamkajšnjem gasilskem domu je namreč potekala letošnja prva redna krvodajalska akcija. Slednje se je udeležilo 120 krvodajalcev, med njimi je bilo 15 takih, ki so življenjsko tekočino darovali prvič.

»Z odzivom smo zadovoljni. Krvodajalci so se lepo navadili na nov način naročanja, spoštujejo predpisane ukrepe. Še posebej smo veseli vsakega novega krvodajalca, vsem pa smo iz srca hvaležni za njihovo nesebično pomoč,« je povedala sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Metlika Zalka Klemenčič. Korona je sicer vplivala na nekoliko manjšo udeležbo, saj so v Metliki pred začetkom epidemije na januarskih krvodajalskih akcijah beležili tudi več kot 200 krvodajalcev. A Klemenčičeva pravi, da jih zlasti veseli pozitivna naravnanost krvodajalcev.

Doslej so v Metliki pripravljali dve redni letni krvodajalski akciji, letos pa bodo prvič izvedli tri. Druga bo potekala 4. junija, tretja pa 14. septembra. Trenutno so po besedah Klemenčičeve zaloge krvi vseh krvnih skupin zadovoljive, izjema je le krvna skupina 0 negativna.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj