Na vsebino

Milka vikend na Poljskem (2. in 3. dan na projektu Erazmus+)

Tudi v soboto nam ni bilo prav nič dolgčas. Po zajtrku je sledilo športno razgibavanje na dvorišču. Najprej smo z žogo skušali ”pastirju” podreti ”kozo”, nato je sledila napeta tekma skavtskega nogometa, za konec pa smo z loparjem in palico ciljali v kroge na tleh. Sledilo je poučno predavanje prve pomoči, kjer smo se naučili ogromno o opeklinah, zlomih, epileptičnih napadih, itd. ter se preizkusili v oživljanju in izvajanju Heimlichovega prijema. Popoldne pa smo preživeli v gozdu, kjer smo uživali v skrivalnicah, ki so jih nekateri vzeli hudo resno, saj smo porabili precej časa, da smo jih našli.

Še pred kosilom pa nas je čakalo še čudovito presenečenje iz Slovenije. Nekateri naši učitelji so se prav tako ta vikend mudili na Poljskem in so nas vse razveselili s svojim obiskom.

Danes pa nas je končno obiskalo tudi sonce. Po litovski plesni motivaciji smo nadaljevali z delavnicami prve pomoči. Naučili smo se različnih vrst povezovanja ran, postavitev osebe v položaj za nezavestnega ter oživljanja odraslih in otrok. Obiskal nas je tudi pravi reševalec, ki nam je pokazal, kako in s čim reševalci oskrbujejo ponesrečence. Po kosilu smo se znova odpravili v gozd na mednarodne športne igre. Tako smo med krošnjami dreves igrali slovensko Kozo past, poljsko Babo Jago in litovski Prijateljski lov. Zvečer pa nas čaka še Polski wieczór, ki nam ga pripravljajo naši poljski prijatelji.

Vir: OŠ Milke Šobar - Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj