Na vsebino

Minister Hojs danes v Metliki

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je danes na povabilo župana Občine Metlika Darka Zevnika obiskal Metliko. Glavna tema pogovora je bila mejna in varnostna problematika na tem območju.

Darko Zevnik, metliški župan, je na kratko povzel današnje srečanje: TUKAJ.

Kot je dejal minister, je bila v času epidemije problematika mejnih prehodov kar precej izpostavljena: »Verjamem, da bo na današnji dopisni seji vlada sprejela odlok, s katerim bomo s 15. junijem, torej s ponedeljkom odprli tudi maloobmejne prehode in tako sprostili lokalni promet oziroma prehajanje dvolastnikov.«

Pogovarjali so se tudi o možnih rešitvah za mejni prehod Metlika. »Tu s strani Ministrstva za notranje zadeve ne moremo kaj dosti narediti. Infrastruktura mejnega prehoda je zadostna in dovolj velika, bomo pa poskušali na organizacijski plati, predvsem v dogovoru s hrvaškimi varnostnimi organi, vzpostaviti, da bi oni v kritičnih urah pojačali svoje moštvo, kar bi pomenilo krajše kolone na naši strani.« Video si lahko ogledate TUKAJ.

O dejanskih težavah lokalnih prebivalcev zaradi gneče na mejnem prehodu pa je spregovorila predsednica Mestne skupnosti Metlika Alenka Tomašič: TUKAJ.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj