Na vsebino

Mladi gledališčniki na črnomaljskem odru

Gledališka skupina OŠ Mirana Jarca Črnomelj s predstavo Magnetni deček v režiji Eve Starašinič.
Gledališka skupina OŠ Mirana Jarca Črnomelj s predstavo Magnetni deček v režiji Eve Starašinič.

V črnomaljskem kulturnem domu je včeraj pod okriljem Območne izpostave JSKD Črnomelj potekalo Območno srečanje otroških gledaliških skupin Bele krajine. Na ogled so bile štiri gledališke predstave: Mojca Pokrajculja v izvedbi otrok iz skupine Čebelice vrtca Sonček Semič, Sneguljčiča v izvedbi gledališčnikov, ki obiskujejo izbirni predmet umetnost - gledališče v OŠ Belokranjskega odreda Semič, Magnetni deček v izvedbi gledališke skupine OŠ Mirana Jarca Črnomelj in Svoboda v izvedbi devetošolcev OŠ Belokranjskega odreda Semič.

Srečanje je spremljal dramski igralec Gašper Jarni, ki je po koncu srečanja opravil razgovor z mentorji skupin. Strokovni spremljevalec srečanja si bo na območju Dolenjske, Bele krajine in Posavja ogledal vse prijavljene otroške predstave in opravil izbor najboljših, ki se bodo predstavili na Regijskem srečanju otroških gledaliških skupin, ki bo 25. aprila v Kulturnem centru Semič.

Srečanje je povezoval Tadej Fink, nekaj foto utrinkov s srečanja pa je ujel Jani Pavlin.

Vir: OI JSKD Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj