Na vsebino

Mladi parlamentarci v Metliki o duševnem zdravju

V sejni sobi Občine Metlika je danes potekal 33. občinski otroški parlament, ki se ga je skupaj z mentorji udeležilo 18 učencev iz osnovnih šol Metlika in Podzemelj. Ti so letos razpravljali na temo Duševno zdravje otrok in mladih. V zanimivi in izčrpni razpravi so se dotaknili številnih tem in vprašanj. Od tega, kaj duševno zdravje sploh je in kako nanj vpliva okolje do iskanja lastnih virov moči ter sprememb za krepitev osebnostnega razvoja.

Prisotne sta uvodoma nagovorili direktorica metliške občinske uprave Tjaša Kump Murn in podpredsednica Društva prijateljev mladine Metlika Vladimira Škof. Mladim parlamentarcem so med drugim prisluhnili in se v pogovor vključili tudi direktorica Ljudske knjižnice Metlika Marta Strahinić, Andreja Fir iz Zavoda Metlika, Marjetka Vukšinič iz Šent Metlika in Tjaša Kump Murn iz občinske uprave.

Za sodelovanje na regijskem otroškem parlamentu, ki bo 27. marca sta bili izvoljeni Vita Renko iz Osnovne šole Podzemelj in Teja Škof iz Osnovne šole Metlika.

Vir: Občina Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj