Na vsebino

Mnogim omogočili miren vstop v šolo

V Območnem združenju Rdečega križa Metlika so v avgustu že šestnajsto leto zapored izpeljali akcijo Šolar, s katero socialno ogroženim družinam pomagajo zagotoviti vse potrebno za nemoten vstop njihovih otrok v šolo. Gre za enkratno finančno pomoč, ki jo v obliki vrednostnega bona prejmejo starši otrok. Bon na ime otroka so starši v času trajanja akcije lahko unovčili v trgovini Partner v Metliki. Pomoč je namenjena izključno za šolske potrebščine.

Za dobrodelno akcijo v Območnem združenju Rdečega križa Metlika vsako leto namenijo do 4.000 evrov. Sredstva pridobijo s pomočjo donatorjev, nekaj prispevajo tudi sami. V letošnjem šolskem letu so tako za akcijo namenili 3.520 evrov, pomoči pa se je razveselilo 88 prejemnikov. V preteklem šolskem letu je humanitarno pomoč prejelo 85 prejemnikov.

»Prepričani smo, da smo s skupnimi močmi marsikateremu otroku omogočili miren vstop v šolske klopi,« so še sporočili z metliškega Rdečega križa.

Vir: OZRK Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj