Na vsebino

Meta Wraber, modni mural

Mural, ki ga predstavljamo danes odlično odraža modni dogodek, ki se je ta teden odvil v BIG BERRY-ju, v sodelovanju z 9 slovenskimi modnimi oblikovalci združeni pod blagovno znamko ZOOFA. Poudarek je bil na praznovanju lokalne, pristne, ekološke in trajnostne modo v luksuznem prostoru sredi čudovite narave, ki jo je prva ustvarila sama mati narava. Čudovit mural na temo mode, ki ga je pripravila Meta Wraber, slovenska ilustratorka, je bil tako upodobljen tudi na vabilu, ter bil glavna zvezda dogodka.

Ni namreč boljšega načina za razumevanje kraja, kot da se ga dotaknete, ga občutite s kožo in odkrijete njegovo pristnost. Z bogato zgodovino modnega oblikovanja in modne industrije v Beli krajini verjamemo, da to mesto ni le popolno okolje za modne revije, temveč tudi idealen kraj za navdih za ustvarjanje osupljive mode.

BIG BERRY se tako trudi biti v prvi vrsti novosti, se izpopolnjevati in po potrebi preoblikovati. Poleg modne revije so bile v pretekli sezoni tudi že organizirane delavnice o lokalnih materialih, kot so perilo in bombaž, ter delavnica o naravnem barvanju. Gostili pa so tudi veliko modnih in tekstilnih oblikovalcev, ki so nekaj zasnovani in pustili pečat v BIG BERRY-ju.

Meta Wraber, ilustratorka in grafična oblikovalka iz Ljubljane, je študiral vizualno komunikacijsko oblikovanje na Univerzi v Ljubljani. Njena glavna zanimanja so uredniške, živilske in modne ilustracije. Njen stil, ki temelji na lahkotnih potezah, je opisala tako: »Ideja je, da izgleda, kot da si nekaj naredil v 5 minutah, v resnici pa za tem stoji veliko dela in skic.«

Projekt se ji je zdel super s stališča druženja umetnikov med samo in privabljanja turistov. Mural je delala sicer prvič, ampak ji je šlo hitro in dobro, po tem, ko se je na to tudi zelo dobro pripravila. »Samo hrbet me res boli,« je v smehu zaključila.

Projekt BB Art Colony skozi katerega je 17 mednarodnih umetnikov ustvarilo za skupno 373 m2 poslikav - ustvarili so novo umetniško ulico ob reki Kolpi, se je začel v letu 2018 in nadaljeval v letu 2019. Glede na to, da je to najbolj opazen od projektov, pa smo prepričani, da bo prisoten tudi v prihodnje in na vseh novih BIG BERRY lokacijah.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj