Na vsebino

Teja Ideja in mural potovanj

Čas je že za četrti mural v seriji. Teja Kleč, bolj znana pod imenom Teja Ideja, je vsestranska umetnica in oblikovalka, ki največ navdiha črpa iz časov skupne Jugoslavije in je tako avtorica številnih nostalgičnih zemljevidov, razglednic in lončenih posod. Dobila je temo potovanj.

Začela je razmišljat, kaj ji v tem trenutku to pomeni: »Sedaj, ko sem malo starejša mi potovanje pomeni to, da grem v naravo, kjer je malo več miru, kjer si bolj sam. Potem sem pa razmišljala, da saj to je BIG BERRY.« Njen mural tako predstavlja zanjo značilno razglednico, namenjeno vsem popotnikom zbranim pod sloganom razkošja svobode. Ustvarila je razglednico, ki predstavlja dve rečni obali, hrvaško in slovensko, vmes pa teče Reka Kolpa in ju povezuje, polna miru, narave in enostavnega uživanja v življenju.

Popotniki prihajajo sami, s svojimi najdražjimi, s svojimi hišnimi ljubljenčki. Za dosego te oaze svobode uporabljajo letala, vlake, avtomobile, kombije in kolesa. Nekateri pridejo celo peš. V mnogih pogledih so različni, imajo pa eno skupno točko - želijo si pristno izkušnjo razkošja svobode. In najboljše mesto na svetu za to je BIG BERRY Kolpa River Resort, kraj, kjer se tudi najbolj divji popotniki želijo umiriti in zadihati skupaj z naravo. In ravno to je Teja Ideja tudi tako lepo upodobila.

BIG BERRY se trudi povleči popotnike iz vsega sveta iz uhojenih turističnih poti v samo srce regije – direktno do domačinov in jim tako daje pristno izkušnjo. Kombinacija pet-zvezdičnih doživetij, ki jih ponuja v kombinaciji z luksuzno bivalno izkušnjo, je zagotovilo za zadovoljstvo. Gre za prav posebno obliko luksuznega turizma namenjenega tako posameznikom, družinam, kot tudi različnim poslovnim dogodkom, ki temelji na tesni povezanosti z naravnim okoljem, hkrati pa gostom nudi ves luksuz, ki si ga želijo. BB Art Colony predstavlja inovativen način kako pritegniti turiste tudi v ta del.

Spomnimo…

Aprila 2018 se je rodila ideja o projektu BB Art Colony, koje 8 umetnikov iz Španije, Hrvaške in Slovenije ustvarilo 130 m2 poslikav. Projekt je bil odlično sprejet in ravno to je razlog, da se je tudi sezona 2019 začela z njim - kar 9 umetnikov iz Srbije, Hrvaške in Slovenije je tokrat ustvarilo za dodatnih 230 m2 poslikav - ustvarili so novo umetniško ulico ob reki Kolpi.

BIG BERRY je nov pristop, ki med drugim temelji tudi na tesnem sodelovanju turizma z umetniki in oblikovalci na povsem organski način skozi katerega oba veliko pridobita. Spodbujata se, navdihujeta in razvijata platformo, ter eden drugemu dvigujeta prepoznavnost. Ta nov koncept turizma se lahko uporablja na različnih lokacijah in je bil v pretekli sezoni tako že prenesen na franšizo Wies, v Avstrijo, kmalu pa bo potoval tudi na hrvaško obalo v novo franšizo na otoku Ugljan.

Vir: BIG BERRY

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj