Na vsebino

Na 10. Ex-temporu v Dolenjskih Toplicah tudi Belokranjci

Umetnost povezuje in širi obzorja. S takimi vtisi so včeraj ob 19. uri v avli Kulturno kongresnega centra Dolenjske Toplice odprli likovno razstavo z naslovom 10. Ex-tempore Dolenjske Toplice. Slednji se je odvijal 16. septembra letos v kulturnem centru in bližnji okolici. Organizirala ga je likovna sekcija pod vodstvom Rezke Arnuš v okviru Kulturno umetniškega društva Dolenjske Toplice. Otvoritev je povezoval vodja tamkajšnjega turističnega centra Primož Primec in predstavil vseh dvajset likovnih umetnikov iz Slovenije in Hrvaške. Zahvalil se je tudi sponzorjem in donatorjem, brez katerih le-tega ne bi bilo mogoče izpeljati. Ob jubilejnem ex-temporu jim je predsednica KUD Dolenjske Toplice Brigita Tisovec podelila zahvale za kulturno sodelovanje in ustvarjanje. Razstavo je uradno otvoril župan Dolenjskih Toplic Jože Muhič in pohvalil sodelujoče ter organizatorje, ki so tako kot ex-tempore, tudi otvoritev izpeljali profesionalno in zelo vzpodbudno za širjenje likovne kulture. Kulturni program so popestrili mešani pevski zbor ter otroška gledališka skupina topliškega KUD-a.

Poleg likovnih umetnikov iz Ljubljane, Dolenjske in Hrvaške so sodelovali tudi belokranjski ustvarjalci, člana KUD Artoteka Bela krajina, akademska slikarka Andreja Verderber in Konstantin Virant ter Janko Šimunovič, sicer član hrvaškega društva ULAK iz Karlovca.

Vsi ustvarjalci skupaj so po ideji Jožeta Kumerja ustvarili poliptih. Vsak od njih je naslikal majhno platno, katera so potem uredili v »eno sliko« oz. skupno postavitev. To delo bo krasilo prostor KKC Dolenjske Toplice.

Razstava bo odprta en mesec. Lepo vabljeni k ogledu del.

Na 10. Ex-temporu Dolenjske Toplice sodelujejo:

Rezka Arnuš
Zdravko Červ
Ljiljana Čuček
Martina Hegediš
Svetlana Jakimovska Rodić
Boža Jambrek
Alenka Klemenčič
Tomaž Kocuvan
Tadej Kramaršič
Jože Kumer
Vera Lukšič
Nataša Mirtič
Janko Orač
Mišo Pakši
Brane Praznik
Janko Šimunovič
Peter Škerl
Irena Štangelj Pavlakovič
Andreja Verderber
Konstantin Virant

Vir: KUD Artoteka Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj