Na vsebino

Na 30-letnika padla bala sena; dvojica končala na hladnem

V soboto okoli 11.30 se je zgodila nesreča pri delu na območju Slamne vasi. Metliški policisti so ugotovili, da je do nesreče prišlo pri spravilu bal sena, ko je z etaže kmetijskega objekta ena izmed bal padla na 30-letnega moškega in ga huje poškodovala. Poškodovanega moškega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Dvojica končala na hladnem

Policisti so v noči na soboto posredovali na javni prireditvi v Črnomlju. Trije kršitelji z območja Črnomlja, ki so bili pod vplivom alkohola, niso upoštevali navodil in ukazov uslužbencev zasebno varnostne službe, zato so zoper njih uporabili prisilna sredstva in jih obvladali. Dva so odpeljali v prostore za pridržanje, vsem pa bodo zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

19-letni voznik trčil v motorista

Črnomaljski policisti so bili včeraj okoli 18. ure obveščeni o prometni nesreči v Semiču. Opravili so ogled in ugotovili, da je 19-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v motorista, ki je v križišču zmanjšal hitrost ter zavijal desno. Motorist je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti uvedli prekrškovni postopek.

Ostal brez avtomobila

Črnomaljski policisti so v soboto okoli 21. ure na območju Gradnika zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Renault scenic. Med postopkom so ugotovili, da 54-letni večkratni kršitelj cestno prometnih predpisov nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in
na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nezakonito čez državno mejo

Policisti so med 23. in 26. junijem na območju Učakovcev izsledili in prijeli državljana Maroka, ki je nedovoljeno prestopil državno mejo. Policijski postopki s tujcem še potekajo.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj