Na vsebino

Na današnji tiskovni konferenci župan Andrej Kavšek o vrtcu in šoli v Loki ...

Črnomaljski župan Andrej Kavšek je z ožjimi sodelavci občinske uprave danes sklical novinarsko konferenco, na kateri je zbranim novinarjem predstavil nekatere dejavnosti občinske uprave v zadnjem času.

Vse projekte in načine financiranja najdete v prilogi spodaj, izpostavili pa bi radi tri najbolj aktualne.

Novo vodstvo občine se je po tehtnem razmisleku odločilo, da za izvedbo projekta "Vrtec Loka" ne pristopi k javno-zasebnemu partnerstvu, saj zadnja prejeta revidirana ponudba ni gospodarna in ekonomična. Ponudba kandidata presega ocenjeno vrednost projekta, ki je bila opredeljena v sklepu o začetku postopka, ki jo je naročnik povzel iz izdelane predinvesticijske zasnove za projekt »Vrtec Loka, zato bo občina zaključila postopek brez izbire kandidata. V sled prej navedenega bo občina v letu 2019 pristopila k pridobitvi projektne dokumentacije za izgradnjo novega deset oddelčnega vrtca.

Andrej Kavšek o projektu "Vrtec Loka": TUKAJ

Prav tako je ena od prioritet sanacija Osnovne šole Loka. Po večkratnih usklajevanjih dokumentacije za gradnjo OŠ Loka Črnomelj s pristojnimi iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je bila v začetku februarja 2019 na UE Črnomelj oddana zahteva za izdajo spremembe gradbenega dovoljenja za gradnjo OŠ Loka Črnomelj. Po pridobitvi PZI dokumentacije moramo v skladu z zahtevo Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pridobiti še recenzijo projekta. Na podlagi pridobljenega strokovnega mnenja bomo nadaljevali s potrebnimi postopki za čimprejšnjo realizacijo zadevne investicije.

Andrej Kavšek o projektu "OŠ Loka": TUKAJ

S koncem leta 2018 je občina pristopila k preprojektiranju dokumentacije za OŠ Dragatuš, v okviru katere je zajeto tudi preprojektiranje zaradi možnosti sofinanciranja investicije iz Eko sklada. Po pridobitvi dokumentacije bomo pričeli s postopki za izbor izvajalca del.

Andrej Kavšek o projektu "OŠ Dragatuš": TUKAJ

Priponke

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj