Na vsebino

Na konstitutivni seji Občinskega sveta občine Črnomelj kot izvoljeni župan slovesno zaprisegel Andrej Kavšek

Novoizvoljeni črnomaljski občinski svet je na včerajšnji ustanovni seji potrdil mandate vsem 24 svetnikom ter sprejel ugotovitveni sklep o ponovni izvolitvi župana Andreja Kavška, ki je tako nastopil svoji drugi zaporedni mandat. V novem občinskem svetu je devet novih obrazov.

Na seji, ki jo je vodil najstarejši svetnik Alojz Puhek, so se prisotni uvodoma seznanili s poročili občinske volilne komisije o izidu volitev in poročilom posebne občinske volilne komisije o izidu volitev člana občinskega sveta – predstavnika romske skupnosti.

V novem občinskem svetu imajo po pet mandatov Gibanje Svoboda (Vesna Fabjan, Renata Butala, Mojca Čemas Stjepanovič, Ivo Ivičič, Anja Luznar), Lista za razvoj (Dubravko Čengija, Tatjana Kmetič Škof, Zoran Špec, Jasna Banovec, Mateja Babič), SDS (Jože Veselič, Maja Kocjan, Bernarda Kump, Romana Husič, Marko Mravinec), SD (Samo Kavčič, Jaka Birkelbach, Janez Perušič, Leopold Perko, Samer Khalil), po dva mandata ima NSi (Nataša Hudelja, Miha Vardijan), eno svetniško mesto pa je pripadlo stranki Desus (Alojz Puhek). Za predstavnika romske skupnosti je bil izvoljen Božo Rozman.

Ponovno izvoljeni župan Andrej Kavšek je prisegel, da bo svojo dolžnost opravljal v skladu s pravnim redom Republike Slovenije in Občine Črnomelj, da bo pri izvrševanju svoje funkcije ravnal vestno in odgovorno ter v korist in za blaginjo občanov in občank občine Črnomelj. »Sem izjemno zadovoljen in počaščen, da so mi občanke in občani izkazali tako veliko podporo. Rezultat volitev je res priznanje, da smo skupaj s sodelavci ubrali pravo pot, da delamo učinkovito, kar so občanke in občani tudi prepoznali. Čestitam tudi vsem izvoljenim občinskim svetnikom in svetom krajevnih skupnosti. Verjamem, da bomo ob misli ustvarjanja še boljših pogojev za kakovostno bivanje vseh občank in občanov, konstruktivno sodelovali, si izmenjevali mnenja, gladili poglede ter tako skupaj rastli in napredovali. S hvaležnostjo in odgovornostjo ter hkrati ponosom prevzemam nadaljevanje te častne naloge biti župan Občine Črnomelj,« je ob ponovni izvolitvi izpostavil Kavšek.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj