Na vsebino

Veselo na morje

Center za socialno delo Dolenjska in Bela krajina je 10. julija pripadnikom romske skupnosti, ki so se redno udeleževali aktivnosti, delavnic in predavanj v Večnamenskem romskem centru, ter tistim, ki so v centru in na terenu prostovoljno pomagali ali bili aktivni pri iskanja zaposlitve, omogočil enodnevni izlet na morje. V spremstvu koordinatorke Večnamenskega romskega centra in socialne delavke je 47 pripadnikov romske skupnosti prijetno izkoristilo dan na morju.

Ker imajo Romi ples, glasbo in petje v krvi, je bilo vzdušje veselo že na avtobusu. Odmevala je pesem, Jaka pa je igral na harmoniko. V klobuk je padel tudi kakšen kovanec, ki bo muzikantu prav prišel za učne ure harmonike.

Čeprav nas je ob odhodu spremljal dež, je bila na obali tako temperatura zraka kot vode idealna. Le nekoliko vetrovno in valovito je bilo, kar udeležence izleta, sploh otroke, ni motilo, saj so ves dan uživali na valovih.

Zvečer smo se polni soli in morskih vtisov, utrujeni, a srečni vrnili domov.

Po koncu izleta udeleženci nismo pozabili primerno poskrbeli tudi za smeti, zahvaljujemo pa se tudi šoferju za prijetno vožnjo in opozorilu na rokavčke, ki bi jih skoraj pozabili na avtobusu ...

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj