Na vsebino

Nadaljevanje urejanja PC TRIS Kanižarica

Občina Črnomelj je v začetku maja oddala prijavo na javni razpis Podpora inovativnim ekosistemom ekonomsko-poslovne infrastrukture, ki se izvaja v okviru Načrta za okrevanje in odpornost Republike Slovenije za ekonomsko poslovno infrastrukturo v Poslovni coni (PC) TRIS Kanižarica 3. del: ceste G, D1 in G1.

Območje predvidene ureditve je degradirano območje, ki predstavlja nekdanji rudniški kompleks v Kanižarici, kjer se je razvila PC TRIS. Glavni vzrok za prijavo je jasno izražen interes podjetij za vstop v PC. Z ureditvijo infrastrukture v PC bodo podjetja širila svoj obseg poslovanja, v cono bodo vstopala nova podjetja, ustvarjala se bodo nova delovna mesta, rasla bo dodana vrednost in se krepila konkurenčnost gospodarstva.

Predmet projekta je ureditev infrastrukture v delu PC TRIS, izdelava vizije ekonomsko poslovne cone (EPC), vzpostavitev ustreznega informacijsko-komunikacijskega omrežja (spletna stran EPC) in izvajanje storitev v podporo delovanju EPC, medsebojnemu povezovanju podjetij v EPC in iskanju novih podjetij za umestitev v EPC.

Na območju, ki je predmet ureditve, bodo zgradili podaljšek ceste G v dolžini 180 metrov (v letu 2024), del ceste D1 v dolžini 210 metrov (v letu 2022) in del ceste G1 v dolžini 330 metrov (v letu 2023). Ob tem bodo uredili tudi manjkajočo gospodarsko javno infrastrukturo – fekalno in meteorno kanalizacijo, vodovod, javno razsvetljavo, zelene otoke, zasaditev dreves, zgradili pločnike ter postavili male sončne elektrarne. Mala sončna elektrarna bo zagotavljala samooskrbo z električno energijo za celotno poslovno cono.

Območje, ki je predmet ureditve bo imelo po zaključku projekta zagotovljeno vso potrebno infrastrukturo za nemoteno delovanje. S tem bo Občina Črnomelj prispevala k skladnejšemu in hitrejšemu regionalnem razvoju, krepitvi konkurenčnosti podjetniškega okolja, pozitivnemu vplivu na okolje in povečanju dodane vrednosti za mala in srednja podjetja, so sporočili s črnomaljske občine.

Ocenjena vrednost naložbe po tekočih cenah brez povračljivega DDV znaša 1.435.982 evrov z DDV. Od tega bo Občina Črnomelj prispevala nekaj več kot 242 tisočakov, preostanek pa bo financiran iz državnega proračuna.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj