Na vsebino

Nagradni izlet DMG na gasilsko tekmovanje

V nedeljo, 18. junija, smo za učence, ki so obiskovali interesno dejavnost DMG in dosegli dobre rezultate na regijskem srečanjem DMG Bele krajine, organizirali nagradni izlet v Rečico pri Laškem z ogledom gasilskega tekmovanja Otroški gasilski boj. Izleta so se udeležili tudi mentorji gasilske mladine iz posameznih gasilskih društev GZ Semič.

Najprej smo si ogledali poligon in vse tekmovalne naloge, nato pa so se otroci tudi preizkusili v posameznih nalogah. Z večino tekmovalnih nalog so se srečali prvič, vendar so uspešno pokazali svoje znanje in spretnosti. Pomerili so se v devetih tekmovalnih nalogah – spuščanje po drogu, spretnostna naloga – preskakovanje avtomobilskih pnevmatik, gašenje z ročnimi gasilnimi aparat, spajanje cevi na trojak, vezanje vozlov, pravilno vzpenjanje po lestvi in dvigovanje uteži, zvijanje cevi, nabijanje uteži s kladivom in potiskanje gasilske cisterne z reševanjem ponesrečenca iz dimne hiše in zbijanje tarče. Na tekmovanju smo sodelovali z dvema ekipama mladincev, eno ekipo pionirk in tremi ekipami pionirjev. Za popestritev tekmovanja smo se v nalogah pomerili tudi mentorji in mentorice. Dosegli smo dobre rezultate kljub temu, da smo se z večino nalog srečali prvič.

Ob povratku domov v poznih popoldanskih urah smo se, polni pozitivnih izkušenj in vtisov, ustavili v Laškem in se posladkali s sladoledom.

Mladi gasilci in njihovi mentorji smo bili nad tekmovanjem navdušeni in smo si obljubili, da bomo skušali posamezne naloge vključiti tudi v naše delo in dejavnosti, ki jih organizira DMG in mladinska komisija pri GZ Semič.

Mentorici DMG se zahvaljujeva GZ Semič in OŠ Belokranjskega odreda Semič, ki sta nam finančno pomagali in s tem omogočili izpeljavo nagradnega izleta.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj