Na vsebino

Nagradni izlet k predsedniku

Učenci OŠ Milke Šobar – Nataše so v oktobru ustvarjali za likovni natečaj Vseslovenski dan habitata 2019. Natečaj je potekal v okviru projekta Mesec prostora, ki ga je v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom RS za šolstvo organiziral Center arhitekture Slovenije.

Tema letošnjega natečaja je bila Narava okoli nas. Osnovnošolci in vrtčevski otroci so v svojem okolju prepoznali posebne elemente naravne krajine, ki jih je vredno izpostaviti in predstaviti. Naši učenci so upodobili naravo Bele krajine, ki jo krasijo bele breze, odete v bele meglice. Dovršeno in domiselno likovno delo je komisija izmed 72 prispelih likovnih del uvrstila med štiri najboljša, za kar so učenci prejeli nagradni izlet v Ljubljano.

V okviru izleta so se odpravili na odkrivanje še neznanih znamenitosti glavnega mesta, pika na i pa je bil obisk Predsedniške palače. V Veliki dvorani so bili priča podelitvi jabolka navdiha, ki so ga letos prejeli štiri srčni dobrotniki. Izlet je bil za učence izjemno doživetje in tudi motivacija za nadaljnje ustvarjanje.

Vir: OŠ Milke Šobar - Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj