Na vsebino

Naravoslovni dan petega razreda

Geološki zavod Slovenije je v sklopu strokovnega posvetovanja ”Vloga Geologije v družbi”, ki poteka v Beli krajini med 17. 4. – 19. 4. izvedel poučevalne delavnice, na katerih so se učenci 5. razredov Osnovne šole Loka seznanili s pomenom geologije. Predstavljene vsebine ter poučevalni kompleti so bili oblikovani v projektu RM@Schools 3.0, financiran s strani Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo, ki želi s krepitvijo znanosti in promocijo izobraževanja v šolah na področju mineralnih surovin, obravnavano tematiko na inovativen način približati mlajšim generacijam.

Na začetku so učenci prisluhnili strokovnem predavanju Roka Brajkoviča o pomenu geologije. Nato pa so raziskovalci iz različnih oddelkov geološkega zavoda Slovenije predstavili tri inovativno oblikovane delavnice iz uporabnega (aplikativnega) vidika geologije. Na delavnici Dobra voda, so učenci z modelom vodonosnika raziskovali ranljivost podzemne vode, se naučili izmeriti osnovne kemijske parametre ter primerjali med seboj različne tipe vod. Pomen mineralnih surovin je bil predstavljen na delavnici Surovine za družbo, kjer so preko poučevalnih kompletov ter pristopa poučevanja z videom spoznali sestavo pametnega telefona, lastnosti bakra ter se seznanili s pojavljanjem mineralnih surovin v Sloveniji. Na delavnici Opazuj in raziskuj pa so se učenci ukvarjali s kamninami in minerali, ki so jih prepoznavali s pomočjo aplikacije KamenCheck.

Vir: OŠ Loka

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj