Na vsebino

Naslednji mesec bo Knjižnica Črnomelj praznovala 60-letnico

Kljub temu, da bo Knjižnica Črnomelj 60 let obeležila 19. januarja 2022, so v zadnjem času že pripravili nekaj dogodkov v sklopu tega praznovanja. Tudi današnja novinarska konferenca, ki je potekala v obliki pogovora, je bila del pričakovanja visokega jubileja.

Pogovor, ki ga je moderirala Daniela Žunič je potekal med direktorico Knjižnice Črnomelj Anjo Panjan Trgovčič, Danijelo Nedič Orešič, direktorica OU Črnomelj, semiško županjo Polono Kambič in direktorjem Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto Luko Blažičem.

Pogovor je tekel o pomenu in vlogi knjižnice v lokalnem okolju, povezovanju s knjižnicami v belokranjskem prostoru in širše, o skupnem reševanju težav v času covida, kot tudi o načrtih in željah v prihodnosti.

Anja Panjan Trgovčič je med drugim povedala, da imajo za prihajajoče leto dokaj smele načrte. Kmalu se bodo v prostorih pričela gradbena dela - statična sanacija stavbe, potem pa še preurejanje kompletnih toaletnih prostorov. Skupaj z občino pripravljajo idejno zasnovo prenove knjižničnih prostorov in okolice, da bodo z dokumentacijo ob primernem razpisu že pripravljeni za kandidiranje za pridobitev sredstev.

Zaključek prireditev, kot smo že povedali, bo ravno na datum, ko je bila knjižnica odprta. V kakšnem obsegu bo dogodek potekal pa zaradi situacije z virusom še ne vedo napovedat.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj