Na vsebino

Nastop FS Kolpa na Tamburanju v Kostelu

Folklorna skupina Kolpa iz Vinice združuje okoli 30 upokojencev, ki se trudimo ohranjati plesno izročilo tega dela Bele krajine. Po letih ne več tako mladi smo začeli z vajami v juliju leta 2017. Do sedaj smo že nastopili na prireditvi v ljubljanskem Tivoliju, na festivalu v Cankarjevem domu, na festivalu na Gospodarskem razstavišču. Za nami je kar nekaj nastopov na prireditvah v krajih Bele krajine, Dolenjske in Kočevske.

Eden od takih nastopov je bil tudi v četrtek na Fari v kostelski občini. Tu smo se predstavili s plesi, zapeli smo tudi pesmi, ki so jih nekoč naši predniki prepevali ob raznih priložnostih. Zapeli smo po domače. Plesalci in pevci smo oblečeni tako, kot so bili za slovesne priložnosti naši predniki v obdobju med obema vojnama.

Po lepih odzivih ob nastopih člani folklorne skupine vidimo, da stopamo po pravi poti. To nam vliva voljo in daje moč za še bolj zavzeto delo.

Članice in člani folklorne skupine Kolpa iz Vinice vsem pošiljamo lepe in prisrčne podrave.

Vir: FS Kolpa Vinica
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj