Na vsebino

Natečaj za kraljico metliške črnine

35. Vinska vigred se približuje in z njo izbor nove kraljice metliške črnine. Tudi tokrat k sodelovanju vabimo in pozivamo Belokranjke samskega stanu, stare med 18. in 30. let, ki imajo vozniški izpit in znanje o vinarstvu ter vinogradništvu.

Jana Štajdohar, aktualna kraljica metliške črnine: "Ko se ozrem nazaj na leto, ki je za mano, se mi porajajo sami lepi in pozitivni občutki. Gre za poslanstvo, ki ga neizmerno vzljubiš. Misel na to, da si naredil nekaj za promocija svoje dežele na sončni
strani Gorjancev, je neopisljiv. In ko spoznaš ostale vinorodne kraje, se šele zaveš vseh lepot našega belega bisera, ki z vsem svoji sijajem sije med Kolpo in Gorjanci."

Prijavo, ki vsebuje ime in priimek, stalni naslov, rojstne podatke, podatke o izobrazbi, kratek življenjepis in fotografijo, pošljite na naslov Prireditveni odbor Vinske vigredi 2016, Trg svobode 4, 8330 Metlika ali na [email protected] s pripisom »Za kraljico metliške črnine« do ponedeljka, 24. aprila 2017.
Kandidatke bodo povabljene na razgovor s strokovno komisijo, najprimernejše dekle bo pa okronano za kraljico metliške črnine na Vinski vigredi v petek, 19. maja 2017, na svečani otvoritvi.

Vir: Turizem Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj