Na vsebino

Nesreča v železniškem prometu, delovna in prometna nesreča

Danes ob 6.05 je v Semiču, med železniško postajo in tunelom, vlak povozil občana. Gasilci PGD Črnomelj so pomagali pri prenosu ponesrečenega do reševalnega vozila in pri oživljanju. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so poškodovanega oskrbeli in oživljali na kraju nesreče vendar je oseba preminula.

Danes ob 7.36 je v Grabrovcu, občina Metlika, delavec padel z gradbenega odra in si zlomil obe nogi. Reševalci ZD Metlika so poškodovanega oskrbeli na kraju in ga predali v oskrbo ekipi Enote helikopterske nujne medicinske pomoči, kateri so ga s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v UKC Ljubljana.

Danes ob 13.12 sta na cesti Podturn - Črmošnjice pri kraju Stare Žage, občina Dolenjske Toplice, trčili osebno in kombinirano vozilo. V nesreči poškodovano osebo so na kraju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj in jo prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Črnomelj in PGD Črmošnjice so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, pomagali reševalcem, do prihoda policistov usmerjali promet, poškodovani vozili odstranili s cestišča, razlite motorne tekočine posuli z vpojnim sredstvom ter počistili cestišče.

Danes ob 15.01 je policija zaprosila za pomoč pri iskanju pogrešane osebe med krajema Dragomlja vas in Gradnik v občini Metlika. Aktiviranih je bilo 15 gasilskih društev iz Gasilske zveze Metlika in Semič ter vodniki reševalnih psov Kinološke zveze Slovenije in Zveze reševalnih psov Slovenije. Še pred pričetkom iskalne akcije se je pogrešana oseba vrnila.

Vir: ReCO Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj