Na vsebino

Nogometna šola Bela krajina - tri "šleperji" pomoči Petrinji

Ta teden je sosednjo Hrvaško prizadel močan potres, ki je največjo škodo povzročil nekaj kilometrov južno od Zagreba. V Petrinji je uničenih ali pa poškodovanih večino hiš, Hrvaški pa je na pomoč priskočila celotna regija. Številne pošiljke z nujno potrebnimi potrebščinami so v najbolj prizadeta mesta odpotovala tudi iz Slovenije, v akcijo pa je stopil amaterski slovenski nogometni klub. Nogometna šola Bela krajina je s pomočjo nekaterih drugih športnih društev izpeljala uspešno akcijo.

"Humanitarno akcijo za pomoč ljudem v Petrinji, ki jih je prizadel potres smo pripeljali h koncu. Prostore Nogometne šole je danes obiskalo veliko število Vas, ki imate veliko srce in prepotreben čut do sočloveka. Še enkrat se je izkazalo, da ljudje stopimo skupaj, ko je to potrebno in pomagamo človeku, ne glede od kod prihaja. Obvestiti vas moramo, da smo skupaj v obliki nepokvarljive hrane, vode, ostalih napitkov, toplih oblačil, obutve, odej, izdelkov za osebno higieno, grelcev, štedilnikov itn., zbrali za 3 (tri), ja prav ste prebrali, »šleperje« pomoči.
V to čast bi se radi zahvalili ŠTD Vinica, PGD Dobliče - Prostovoljno gasilsko društvo Dobliče in ŠD Dobliče, PGD ČRNOMELJ, GASILCI PGD GRADAC, Sem'ška mladina, Mladina Metlika, Pungart Metlika, AMD KOLPA MXSOfficial profile, ki so se takoj priključili naši organizirani akciji in pričeli z zbiranjem pomoči v svojih prostorih ter zbrano nato dostavili k nam za nadaljnji transport.
Ne moremo iti mimo Dana, Spar Metlika, MM Trgovina (Sadika na dom), Servis VAKO Doo, Frizerski Studio Sponka -SV, Trgovina Mavrica Črnomelj, Brewiks, GOSTILNA SAMARIN, ki so se še posebej izkazali s svojimi donacijami.

Zahvala vsem ostalim podjetjem in posameznikom, ki so kakorkoli pomagali pri humanitarni akciji in, seveda, vam dobri ljudje, ki ste se tako na hitro odzvali in prinesli zbrano pomoč na zbirna mesta.
Kot pisec tega članka pa ne morem mimo tistih ljudi, ki so bili v akciji že od jutra in vse do poznega večera. Niti dež jih ni pregnal od dobrega dejanja. Čeprav me ni bilo poleg, sem po odzivih, komentarjih in prejetih klicih dobil občutek, da ste se počutili uigrano kot na igrišču. Člani in podporniki nogometne šole, Beli Vragi in številni drugi prostovoljci in prostovoljke, ki ste pomagali – hvala in velik poklon.
Zahvala podjetju A-Sprint, d.o.o., ki bo vso zbrano pomoč v sodelovanju z GŠNK Mladost Petrinja dostavil prebivalcem Petrinje in okolice.

Zmagajmo skupaj!"

Vir: Nogometna šola Bela krajina, FB profil

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj