Na vsebino

Nov uspeh belokranjskih vinarjev

Foto: Marijan Močivnik (@vinska.klet.prus)
Foto: Marijan Močivnik (@vinska.klet.prus)

Konec marca je v veliki dvorani Zavoda SloVino potekalo tekmovanje Sommelierska selekcija 2021. Za naklonjenost štirih sommelierskih komisij se je potegovalo 94 vinarjev, ki so prijavili 321 različnih vin. Ponovno so se izkazali tudi belokranjski vinarji. Kar sedem nazivov je prejela Vinska klet Prus s Krmačine, ki si je prislužila tudi prestižen naziv Sommelier selection BEST PRODUCER 2021 – vinar z najbolje rangiranimi vini celotnega tekmovanja.

Na tekmovanju, kjer se izbirajo vina, ki se najbolje podajo k posameznemu stilu hrane, se je dobro odrezala tudi Vinska klet Metlika. Za popoln izbor k špargljevim in zelenjavnim jedem je bilo izbrano njihovo vino sauvignon, 2019, suho. Med modrimi frankinjami pa je čast pripadla njihovi modri frankinji prestige, 2017, suho.

Akcijo »Sommelierska selekcija« že 18 let zapored usmerja Zavod SloVino pod okriljem Sommelier.si Academy. Vsako leto komisija vinskih svetovalcev sommelierjev pod okriljem Zavoda SloVino izpelje "slepo” degustacijo prijavljenih vin. Njihova selekcija usmerja potrošnika k idealnemu povezovanju vina z jedmi in ustvarjanju harmonije okusov.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj