Na vsebino

Nova pogrebna služba v naši regiji

Na našem območju že od letošnjega januarja deluje nova pogrebna služba MONUMENTUM iz Semiča. Po opravljenih prvih pogrebih smo direktorici Marjeti Herksel zastavili nekaj vprašanj:

Kaj pomeni ime podjetja – Monumentum?

Monumentum pomeni spomenik. Spomenik si za časa življenja postavljamo sami. Po smrti pa nam ga postavijo drugi. Oboje je neločljivo povezano med sabo.

Kaj lahko pričakujemo od vas?

Opravimo vse: organiziramo pokop, pogrebno slovesnost, uredimo dokumente. Lahko pričakujete, da bomo opravili pogrebni sloves po željah pokojnika ali naročnika pogreba. V ponudbi imamo tudi nekoliko drugačne pogrebne žare, ki so na slovenskem tržišču redke, a izjemno lepe. Stranki svetujemo, prisluhnemo njihovim željam, saj smo prepričani, da si vsak pokojnik zasluži dostojno slovo.

Kako to, da ste izbrali ravno Semič?

Nisem izbrala Semiča. Semič in Bela krajina sta izbrala mene. In vesela sem, da je tako. Pred tem sem z zanimanjem opazovala tako ljudi kot kulturo in politiko. Vse to me je pritegnilo. Sedaj že nekaj časa nisem več samo opazovalka.

Kje delujete?

Pokope opravljamo na vseh pokopališčih. Pisarno pa imamo v Semiču. V resnici smo povsod – dosegljivi 24 ur na dan vse dni v tednu. Pridemo tudi na dom. S tem želimo stranki olajšati že tako težko obdobje.

Imate tudi precej obsežno spletno stran.

Se trudimo. Spletna stran www.monumentum.si je bila postavljena zato, da je čim več informacij na enem mestu. Tako lahko stranka sama poišče nekatere koristne informacije; kaj je pogrebnina in kdo lahko zaprosi zanjo, nekaj malega o oporokah, kaj je smrtovnica, kakšni so možni pogrebi v Sloveniji,... Splača se pogledati.

Posebnost spletne strani so zagotovo pogrebne žare. Smo namreč edini v Sloveniji, kjer je mogoče, da si stranka sama izbere in preko spleta naroči pogrebno žaro. Dostave opravljamo po celotni Sloveniji.

Preko spletnega kataloga je možno naročiti tudi cvetje, ikebane, žarne venčke in vence.

Na stran pa smo namenoma uvrstili tudi zavihek »Razmišljanja«. Zbrali smo kratke a močne zgodbe ljudi, ki so razmišljali o svojih občutkih ob smrti bližnjega. Tema, o kateri se neradi pogovarjamo. Morda pa komu pomaga, da se bo ob prebiranju teh lažje spopadel s svojimi občutki.

PLAČANA OBJAVA

Priponke

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj