Na vsebino

Novomeška bolnišnica omejuje obiske, maske obvezne

V četrtek so v Sloveniji ob 573 PCR-testih in 4305 hitrih antigenskih testih potrdili 1323 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo v četrtek zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 44 bolnikov, na intenzivni negi pa osem. Umrla sta dva bolnika s potrjeno koronavirusno okužbo.

Skupno je bilo v četrtek hospitaliziranih 125 bolnikov s potrjeno okužbo, torej zaradi in s covidom-19. To je šest bolnikov več kot v sredo. Na intenzivnih oddelkih je s potrjeno okužbo skupno 12 bolnikov, dva bolnika več kot dan prej. Iz bolnišnične oskrbe je bilo odpuščenih 11 bolnikov.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 1143, kar je 59 več kot dan prej. Število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev pa je trenutno 638, kar je 32 več kot dan prej, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Po podatkih Sledilnika za covid-19 so včeraj v Beli krajini potrdili 25 novih okužb: Črnomelj 17 (dan prej 56), Metlika 6 (dan prej 9), Semič 2 (dan prej 10).

Sledilnik kaže, da je trenutno v Beli krajini 237 aktivnih primerov okužbe: Črnomelj 148, Metlika 56, Semič 33.

Omejitev obiskov v SB Novo mesto, maske obvezne

V Splošni bolnišnici Novo mesto so z današnjim dnem obiske pri pacientih omejili na tri dneve v tednu in sicer v torek, četrtek in nedeljo. Na obisk lahko pride ena zdrava oseba za 15 minut, izjema je možna za kritično bolne. Obiskovalci morajo nositi zaščitno masko. Ob vstopu v bolnišnico je obvezno tudi razkuževanje rok.

Nekatere slovenske bolnišnice so medtem obiske že povsem prepovedale.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj