Na vsebino

O duševnem zdravju otrok in mladih

Stole črnomaljskih občinskih svetnikov je včeraj skupaj z mentorji zasedlo 14 učencev iz petih osnovnih šol v največji belokranjski občini, ki so se pod okriljem Društva prijateljev mladine Črnomelj zbrali na 33. občinskem otroškem parlamentu. Na njem so tokrat razpravljali na temo duševnega zdravja otrok in mladih.

V zanimivi in izčrpni razpravi so skupaj z županom Andrejem Kavškom med drugim spregovorili o tem, kako sami razumejo duševno zdravje in kako bi lahko mladim na tem področju lahko bolj pomagali. Bili so si enotni, da je za zadovoljno in uspešno življenje predvsem pomembno ostati zvest sebi ter se truditi za lastno srečo.

Na koncu so iz vsake izmed sodelujočih šol izbrali tudi predstavnike, ki bodo izkušnje, predloge, pobude in še kaj iz občinskega parlamenta, prenesli na zasedanje regijskega otroškega parlamenta, ki bo 27. marca v Novem mestu. Zasedanja v dolenjski prestolnici se bodo udeležili Sara Miketič (OŠ Vinica), Gaia Planinc (OŠ Milke Šobar - Nataše), Iza Grdešič Vidmar in Matej Vergot (oba OŠ Mirana Jarca), Katarina Šolar (OŠ Loka) in Neja Štefanič (OŠ Komandanta Staneta Dragatuš).

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj