Na vsebino

Ob Kulturnem centru Semič bi uredili park

Foto: Uroš Novina
Foto: Uroš Novina

Semiški občinski svetniki so na aprilski seji s sklepom o prerazporeditvi proračunskega denarja, med drugim v načrt razvojnih programov uvrstili ureditev že načrtovanega parka pri Kulturnem centru Semič. S tem so občini omogočili prijavo na javni razpis ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo za sofinanciranje vlaganj v javno in skupno turistično infrastrukturo in naravne znamenitosti v turističnih destinacijah. Občina želi na razpisu pridobiti denar za ureditev zelenice pri Kulturnem centru Semič, ki je v lasti občine in za zdaj še nima potrebnih vsebin.

V sklopu naložbe, ki bi jo v primeru uspešne prijave na razpis, izvedli v letih 2023 in 2024, bi uredili park, v katerega bi umestili številne dejavnosti s spremljajočimi vsebinami. Tako si želijo urediti parkirne površine, vključno z garažo oziroma prostorom za shranjevanje, površine za oddih, rekreacijo in igro (otroško igrišče, fitnes na prostem), brežino za zimsko sankanje, letno gledališče z amfiteatrom, sprehajalno-tematsko pot in urbano opremo ter javni pitnik vode. V delu stavbe kulturnega centra, ki ga zdaj uporabljajo kot garažo, so s projektom predvideli gostinski lokal s teraso in fontano, zelene površine pa nameravajo zasaditi z avtohtonimi rastlinami. Tako naj bi v parku posadili 156 dreves in 1.500 grmovnic.

Po zaključeni ureditvi parka bodo sledile vsebinske aktivnosti, ki bodo usmerjene v oživitev novo urejenega prostora z novimi vsebinami za občane in obiskovalce. Semič bi s tem dobil lep prostora za druženje vseh generacij.

Naložba je ocenjena na okrog 950 tisoč evrov, občina pa bi prispevala dobro polovico sredstev.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj