Na vsebino

Ob prazniku podelili občinska priznanja

V Kulturnem domu Črnomelj, v dvorani, kjer je 19. februarja leta 1944 prvič zasedal Slovenski narodno-osvobodilni svet, je včeraj potekala osrednja proslava ob prazniku občine Črnomelj, na kateri je župan Andrej Kavšek podelil tudi občinska priznanja in priznanja na področju športa.

V svojem govoru je župan predstavil delo občine v preteklem letu in izpostavil, da smo lahko počaščeni da se je prav v Črnomlja začela kaliti država Slovenija.

" V preteklem obdobju smo veliko vložili v področje šolstva in izobraževanja. Prizadevamo si namreč, da najprej uredimo najnujnejšo infrastrukturo za življenje v občini. To je temelj. In če so postavljeni dobri temelji, smo lahko neustavljivi," je še poudaril župan ter občankam in občanom čestital ob prazniku in nagrajencem za prejem priznanja.

Plaketo Občine Črnomelj za leto 2022 je prejel Jože Pavlakovič za dolgoletno izjemno in predano delo v župniji Stari trg ob Kolpi ter za bogatenje kulturne, zgodovinske in verske dediščine v lokalnem okolju.

DiplomeObčine Črnomelj za leto 2022 so prejeli Jurij Špehar za dolgoletno prizadevno in uspešno delo na področju gasilstva in civilne zaščite, Adria Dom d.o.o. za dosežene uspehe v letu 2022 in prispevek k razvoju gospodarstva v lokalnem okolju ter za inovativno, predano in uspešno delo ob 20. obletnici delovanja ter Skavti Steg Črnomelj 1 za izjemen doprinos k skavtski dejavnosti in vključenost v lokalno okolje ter za prizadevno, uspešno, skrbno in predano delo ob 30-letnici delovanja.

Priznanje športnik leta 2022 je prejel Jakob Kavšek za osvojeni naslov svetovnega in evropskega prvaka ter ostale izjemne uspehe na mednarodnih tekmovanjih v show danceu, jazzu in modernu ter dosežene uspehe na državnih tekmovanjih v plesu. Priznanje za športnico leta 2022 je prejela Loti Čufer za bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu v Abu Dhabiju in dosežene uspehe na mednarodnih ter državnih tekmovanjih v ju-jitsu. Priznanje za športno ekipo leta 2022 je prejela Košarkarska ekipa starejših deklic Osnovne šole Loka Črnomelj za osvojeno 3. mesto na državnem prvenstvu osnovnih šol v košarki za starejše deklice.

Čestitke vsem prejemnikom!

V kulturnem programu so nastopili Marko Simčič, Rok Babič, Katja Stariha, Folklorno društvo Šaltin iz Hvara, Klapa Galešnik iz Hvara in Folklorna skupina Dragatuš. Prireditev je organiziral ZIK Črnomelj, scenarij je napisala Nastasja Schweiger, povezoval pa jo je Tomaž Čurk.

Prireditev je bila še toliko bolj slovesna, saj je zadnjič potekala v trenutni podobi in stanju Kulturnega doma Črnomelj. Ministrstvo za kulturo se je v letih 2024 in 2025 namreč odločilo prenoviti stavbo kulturnega spomenika državnega pomena.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj