Na vsebino

Občina Črnomelj ostaja mladim prijazna

Občina Črnomelj je prejela sklep o podaljšanju certifikata Mladim prijazna občina za obdobje 2022 - 2026, ki ga podeljuje Inštitut za mladinsko politiko. Komisija je vlogo ocenila kot eno izmed najboljših prijavljenih. Z izvajanjem ukrepov v prednostnih področjih pa je Občina uspešno izpolnila vse zahtevane kriterije.

Z Občine Črnomelj so še sporočili, da si bodo v naslednjem štiriletnem obdobju prizadevali predvsem za izboljšanje položaja mladih na področjih zaposlovanja in stanovanjske politike. Kot prednostna področja so opredelili načrtno obravnavanje področja mladine, participacijo, organiziranje, informiranje, zaposlovanje, izobraževanje ter mobilnost mladih, pa tudi stanovanjsko politiko ter skupne projekte mladih in občine na ravni politik za mlade.

Certificiranje mladim prijaznih lokalnih skupnosti poteka v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja.

Občina Črnomelj je bila sicer nosilec certifikata Mladim prijazna občina že v obdobju 2018 - 2022.

Vir: Občina Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj