Na vsebino

Občina Črnomelj pojasnjuje situacijo novega križišča

Na pobudo naših bracev smo včeraj objavili članek o spremenjenem režimu v križišču pri trgovini DM, katerega smo naslovili tudi na Občino Črnomelj. Danes smo dobili odgovor, v katerem pojasnjujejo situacijo:

"Križišče pri trgovini DM na Ul. 21. oktobra je preurejeno tako, da je z robniki, prometnimi znaki in talnimi oznakami v skladu s projektno dokumentacijo, spremenjena prednostna smer. Ta sedaj več ne gre naravnost po Ul. 21. oktobra proti podvozu pod železnico, ampak glavna smer zavije v desno na proti Kotlovnici Čardak in naprej na obvoznico.

Dodatno so po nalogu nadzornika gradnje naročeni in postavljeni trije prometni znaki za spremenjeno signalizacijo (znak za nevarnost z dopolnilno tablo »Spremenjena signalizacija«).

Glede preusmeritve tovornih vozil bo potrebno izvesti še prenos ceste na Direkcijo RS za infrastrukturo, ker bo potrebno znake za prepoved prometa tovornih vozil postaviti tudi v križišču obvoznice in Ul. 21. oktobra iz smeri Lokev.

Za boljšo vidnost prometnega znaka Ustavi! na stranski cesti od trgovine TUŠ do DM smo zadevo predali v reševanje Medobčinski inšpekciji in redarstvu Bele krajine."

Vir: Občina Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj