Na vsebino

OBČNI ZBOR DRUŠTVA DIABETIKOV METLIKA

Včeraj popoldne smo imeli člani Društva diabetikov Metlika letni občni zbor. Prostori jedilnice KZ Metlika so bili za vse premajhni. Kdo bi si mislil, da bo večina od 260 članov prišla na občni zbor. Na zboru je bilo zelo živahno. Ivanka in njen Vojko so delili majice društva, Marija, Branka, Anica in Slavo so pobirali članarino. Krvni sladkor in pritisk je merila gospa Natalija Pavina Kovačič iz VPD Bled, ki ji je pomagala Mira Brodarič iz ZD Metlika. Kulturni program je vodil Janez Lah, spet nepozabno. Recitiral je pesmi in doživeto tudi zapel arijo iz Verdijeve opere. Ema Prevalšek je lepo zaigrala skladbo Glenn Millerja, gospodinja iz Drašičev Jožica Dragovan je preprosto recitirala dve svoje pesmi. Mojca in Alenka pa sta zaigrali skeč z aktualno temo, o računih. To je bilo smeha, da je dvorana kar pokala po šivih.

Resni del občnega zbora so diabetiki tekoče in brez zapletov speljali, kot vedno. Izvolili smo novo vodstvo. Predsednik Slavo Prevalšek se je vsem zahvalil za res zavzeto in plodno delovanje v preteklih letih in priporočil sodelovanje tudi letos, saj nas čaka veliko nalog in aktivnosti. Letos bo zelo pestro. Imeli smo tudi goste. Zbor je pozdravil predsednik Zveze diabetikov Slovenije Peter Miklavčič, podžupanja Anica Kopinič in Anton Bezenšek iz Mestne skupnosti Metlika.

Osrednji dogodek pa je bilo predavanje dr. Nenada Martinoviča o sladkorni bolezni. Prisotni so zavzeto poslušali njegovo predavanje in ga nagradili z bučnim aplavzom, saj je kot sam pravi, predaval prvič.

Na koncu je sledila lahka diabetična večerjica, telečja obara z ajdovimi žganci. Diabetiki smo še pozno v večer živahno čebljali, preden smo se veseli in zadovoljni razšli.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj