Na vsebino

Občni zbor Kulturnega društva Stari trg ob Kolpi

V soboto je potekal redni letni občni zbor Kulturnega društva Stari trg ob Kolpi.

Zbranim se je ob tej priložnosti pridružil tudi podžupan g.Jaka Birkelbach in vodja OI JSKD Črnomelj ga. Helena Vukšinič.

Delo preteklega leta je predstavil predsednik Kulturnega društva Stari trg ob Kolpi Dario Sarić in se ozrl na preteklo leto, ki je bilo za društvo prav posebno, saj so prejeli Župančičevo diplomo.

Delo v preteklem letu je bilo bogato. Bili so zelo aktivni, ustvarjalni in uspešni. Prijavili so se na projekt »Uršek se druži« skupaj s partnerji Knjižnica Črnomelj in nosilcem projekta RIC Črnomelj. S projektom so začeli marca 2022 in ga uspešno zaključili v mesecu oktobru istega leta. Vrednost projekta 31.354,53 € z DDV.

V nadaljevanju so bila podana še ostala poročila, ki so jih člani soglasno sprejeli, obenem pa so sprejeli tudi program dela za leto 2023.

Tako podžupan Jaka Birklebach kot tudi vodja OI JSKD Helena Vukšinič sta se zahvalila članicam in članom društva za to, da ohranjajo kulturno izročilo kraja in skupaj z mladino skrbijo, da so krajanke in krajani deležni številnih predstav. Izpostavila sta še pomembnost povezovanja in druženja. Zaželela sta jim še, da bi predano in vestno razvijali kulturo in z zavedanjem, da kultura predstavlja identiteto naroda, prenašali to tudi na mlajše generacije.

Občni zbor smo zaključili z druženjem, kjer nam je zaigral Toni Verderber, ki je v letošnjem letu prejel Župančičevo plaketo.

Ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem, ki so pomagali soustvarjati kulturno življenje v naši krajevni skupnosti.

V soboto, 11.marca 2023, pa je v kulturnem domu v Predgradu že prva prireditev v letošnjem letu v organizaciji KD Stari trg ob Kolpi z naslovom »Večer s pesmijo in besedo«. Lepo vabljeni!

Vir: KS Stari trg ob Kolpi

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj