Na vsebino

Obisk delovnih terapevtov URI Soča v Zdravi pisarni


Na sedežu Zdrave pisarne v Črnomlju (Poslovna hiša Stratus) smo imeli izredno čast gostiti 35 delovnih terapevtov iz Zveze delovnih terapevtov, ki so zaposleni na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča v Ljubljani. Pri nas so se oglasili v petek v sklopu njihove strokovne ekskurzije, z namenom ogleda zasnove zdravega delovnega mesta z ergonomskimi pripomočki.

Že s projektom Active Chair smo sodelovali z Lekarno URI Soča, kjer je bil naš aktivni stol dodan v izbor edine specializirane lekarne za medicinske pripomočke v Sloveniji. Zdaj, ko z inovativnim konceptom Zdrava pisarna (svetovanje, načrtovanje, pripomočki) holistično obravnavamo delovna mesta, pa je seveda potreba po sodelovanju še toliko večja. Zanimalo nas je, če se pri svojem delu srečujejo tudi s pacienti, ki trpijo za poškodbami, ki so posledica neprimerne pisarniške opreme. Žal so potrdili, da je tega čedalje več. Ne le bolečine v hrbtenici, ampak tudi bolečine v zapestju. Delovni terapevti trdijo, da je pacientov, ki trpijo na primer za sindromom karpalnega kanala, ogromno. Žal se pisarniški delavci še vedno premalo zavedajo pomena pravilne izbire pisarniške opreme in reagirajo, ko je že prepozno. Še vedno se najde tudi kdo, ki pravi: “Kaj se ti pa lahko zgodi takega v pisarni?” Ne samo naše izkušnje s terena, kjer svetujemo, temveč tudi izkušnje delovnih terapevtov in fizioterapevtov lahko potrdijo čedalje pogostejše poklicne bolezni pisarniških delavcev. Nekaj o tem si lahko preberete tudi v našem prispevku o Projektu Emma.

Ni bilo težko prepoznati dejstva, da smo skupaj z delovnimi terapevti URI Soča na isti cesti, ki pelje do boljšega počutja zaposlenih na delovnih mestih. Zato je izjemnega pomena, da nas delovni terapevti dopolnjujejo s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami, mi pa nudimo podporo inštitutu in njihovim pacientom z bogatim izborom specializirane ergonomske opreme - za delo v pisarni ali v domačem delovnem kabinetu.

Več o strokovnem obisku delovnih terapevtov v Črnomlju in ugotovitvah si lahko preberete v prispevku TUKAJ.

Vir: Zdrava pisarna

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj