Na vsebino

Obisk Postojnske jame in Parka vojaške zgodovine v Pivki

V petek, 9. 10. 2020 smo učenci od 6. do 9. razreda odšli na ogled Postojnske jame in Parka vojaške zgodovine v Pivki. Zjutraj smo se odpravili in najprej prispeli v Postojnsko jamo. Tam smo se peljali s podzemnim vlakcem in si ogledali njene znamenitosti, ter simbol Postojnske jame, imenovan Briljant. V živo smo lahko tudi videli človeško ribico in njene mladiče. Nato smo odšli jest v bližnji Hotel Jama.

Sledil je ogled Parka vojaške zgodovine v Pivki. Ko smo prispeli, smo se razdelili v dve skupini. Nekateri so si šli ogledat tanke in nekaj avionov, drugi pa zgodovino vojaštva, ki je zajemalo ogled letal, vojaških vozil ter podmornice.

Z ogledi smo zaključili in se odpravili proti šoli, kamor smo prispeli okoli 19.00. Dan je bil lep, saj smo se naučili veliko o Postojnski jami in o zgodovini vojaštva v Sloveniji.

Ajda Gešelj, 6. r.

V petek, 9. 10. 2020, smo se učenci od 6. do 9. r. odpravili na izlet v Postojnsko jamo in vojaški muzej Pivka. Zjutraj smo se odpravili ob 7.30.

Najprej smo obiskali Postojnsko jamo. Ko smo prispeli tja, smo se usedli na vlakec, ki nas je peljal 2 km skozi jamo. Po 2 km nas je pustil in smo pot nadaljevali peš. Peš smo hodili približno 1,3 km. Ogledali smo si tudi človeške ribice in njihove mladiče. Mi smo eni od redkih, ki so videli mladiča človeške ribice. Bili smo na najvišji in najnižji točki jame. Bili smo tudi v Špagetni dvorani in Rdeči dvorani itd. V Postojnski jami smo imeli tudi kosilo v Hotelu Jama. Po kosilu smo se odpravili v 45 minut oddaljeno Pivko v vojaški muzej.

V Pivki smo si ogledali veliko vozil 2. sv. vojne in jugoslovanske vojske. Ogledali smo si tudi, kako je izgledala dnevna soba v takratnih časih.

Naše potovanje se je končalo okoli 16. ure, ko smo se odpravili domov. Na avtobusu je bilo zelo zanimivo, saj smo imeli cel koncert. Domov smo prišli okoli 18.30.

Bilo je zelo lepo in zanimivo. Upam, da bomo kaj podobnega kmalu ponovili.

Tea Ravnikar, 9. r., novinarski krožek

Vir: OŠ Komandanta Staneta Dragatuš
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj