Na vsebino

Obisk Vinske kleti Metlika

V tem sončnem tednu smo imeli v naši Vinski kleti Metlika prav posebne goste. Obiskali so nas otroci iz Otroškega vrtca Metlika.

Najprej so si ogledali naše vinograde, kjer je prav posebno zanimanje vzbudil vinogradniški traktor, s katerim obdelujemo 26 ha vinogradov. Po modnih kritikah s strani deklic in temeljitem tehničnem ogledu traktorja s strani dečkov, so se nam kasneje pridružili še v sami kleti. Ogledali so si ogromne 10.000 litrske hrastove sode in cisterne, katere so tako velike, da bi se brez težav skrili v njih.

Z direktorjem KZ Metlika, Jožetom Cajnarjem, so se poglobili v resne pogovore o pomenu hrane in kako pomembna je pridelava lokalne, domače hrane. Kljub svojim letom jasno razumejo, da je ta hrana zagotovo bolj zdrava, saj je manj škropljena in tudi bolj sveža. To hrano nam pridelujejo lokalni kmetje, kateri skrbijo tudi za urejeno kulturno krajino. Resno moško debato in damsko strinjanje smo na koncu zaključili z ugotovitvijo, da je poklic kmeta zelo »kul«, saj opravlja dobro delo v naravi, skrbi za živali in se vozi s samimi super stroji. Za navdih in spomin na druženje, predvsem pa v veselje, smo jim tako podarili dva čudovita traktorja, s katerima so se takoj, kot pravi kmetje, navdušeno popeljali po dvorišču.

Takšnih druženj si v bodoče želimo še več, saj je bila naša želja malčke seznaniti o pomenu kmečkega dela in pridelavi hrane za družbo. Upamo, da jim bo to druženje, predvsem pa dva nova traktorja v veliko veselje pri igri, hkrati pa si želimo, da bo med temi malčki tudi kakšen bodoči kmet.

Vir: Vinska klet Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj