Na vsebino

Obiskal nas je Andrej Rozman – Roza

V petek, 22. aprila 2022, je bil prav poseben dan učence in otroke OŠ in VVE Stari trg ob Kolpi. V sklopu dejavnosti: »Knjiga nas briga – branje kot dejavnik vpliva na razvoj otroka«, je k nam prišel g. Andrej Rozman Roza; pesnik, pisatelj, dramatik, igralec, režiser, prevajalec, komik in oče. Po krajši predstavitvi njegovega življenjskega dela in njegovih pesmi, ki so jih pripravili in interpretirali učenci kulturno umetniškega krožka z mentorico Marijo Volf, je naš gost nadvse zabavno in humorno interpretiral svoje pesmi ter hkrati razkrival del svojega življenja. S svojim obiskom – z interpretacijo in izborom besedil – nam je vsem pokazal kako lep, sočen in vsemogočen je naš, slovenski, jezik.

Ob njegovem nastopu so lahko uživali predšolski otroci in učenci od 1. do 9. razreda. Roza je iz rokava stresal razne uganke, smešne in malo bolj resne pesmi ter nas navdušil s svojim smislom za humor. Dokazal je, da je branje knjig zabavno in poživljajoče. Veseli in z mislijo: »Da, knjiga nas še kako briga.«, smo odšli domov.

Vir: OŠ Stari trg ob Kolpi
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj