Na vsebino

Obiskali smo grad Kostel

Na parkirišču pod gradom nas je v hladnem jesenskem jutru pričakala nasmejana vodička Laura. Vzeli smo pot pod noge in po razgibani gozdni poti čez potočke, obkrožili grajsko poslopje. Spotoma smo opazovali živalce in prisluhnili vodičkinim zanimivostim. Kmalu smo prijetno utrujeni prišli do Turistične kmetije Padovac, kjer je zadišalo po sveže pečenih rogljičkih in toplem čaju. Gospa Ana nas je poleg kulinaričnih dobrot razveselila s svojimi muckami, ki so postale naše prave prijateljice. Poslovili smo se in v daljavi smo že zagledali mogočno utrdbo skrivnostnega gradu.

Vodička Laura nam je že po poti zaupala zgodbo Mikulovega vraga in prav pritegnila nas je. V objemu grajskih zidov ga nismo srečali, videli pa smo pripomočke, orodja, oblačila in ostale zanimivosti iz grajskega življenja. Za zaključek pa smo sedli v veličastno dvorano, kjer smo si ogledali posnetek o življenju na gradu.

Nace: Všeč mi je bilo na gradu, še posebej zanimiva so mi bila orožja iz življenja nekoč.

Maruša: Danes mi je bilo vse všeč: konjički, muce, čaj, rogljički, grad, ….

Ana: Najbolj okusni so mi bili rogljički.

Žiga: Všeč mi je bila zgodba o vragu, preskakovanje potočkov na gozdni poti in gavge za kaznovanje hudodelcev.

Žan: Všeč mi je bil filmček o življenju na gradu in bojevanju. Zapomnil si bom tudi potočke, blato in konjičke.

Tian: Zanimiv mi je bil filmček, skakanje čez potočke in dron, ki smo ga opazili pri gradu.

Mark: Prijetna je bila vožnja s kombijem. Zapomnil si bom filmček, konje, mačke, rogljički in čaj. Zanimiva je zgodba, ko se Mikulov vrag vrne iz vode in je že takoj suh. Všeč so mi bile tudi gavge.

Kaja: Všeč mi je bilo, da smo opazovali konje in dron.

Kimberly: Všeč mi je bilo, ko smo si ogledovali grad, videli konje, jedli rogljičke in pili dober čaj.

Jaka: Všeč mi je bilo, ko smo bili na kmetiji in jedli rogljičke. Na gradu smo izvedeli veliko novega in si ogledali zanimiv posnetek. Razveselila me je informacija, da lahko na gradu praznuješ tudi rojstni dan.

Mark: Všeč mi je bilo, ko smo jedli rogljičke in pohod po gozdu, posnetek o gradu, zgodba o Mikulovem vragu.

Neža: Všeč mi je bilo, ko smo jedli rogljičke, posnetek in zgodba o vragcu, konji in muce na kmetiji. Gospa vodička je bila zelo prijazna. Zanimive so bile postelje iz starih časov.

Klara: Ko smo hodili po gozdu, konjički, rogljički.

Kyle: Ko smo bili na gradu. Lepo mi je bilo ko smo videli konje, jedli rogljičke in pili čaj. Najbolj všeč mi je bil vragec in predstavitev o gradu. Lepa je bila razstava starih predmetov, ki prikazujejo življenje nekoč.

Tajda: Ko smo se sprehajali in videli konje, ki so nas spremljali do kmetje, ko smo jedli rogljičke in zanimive so bile stare postelje.

Nina: Ko smo se peljali, jedli rogljičke, pohod po gozdu, konjički, ogled gradu.

Vir: OŠ Stari trg ob Kolpi

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj