Na vsebino

Območni zborovski BUM 2022 v Črnomlju navdušil

Po zgledu Zborovskega BUMa, ki je pred korono že nekajkrat združil nekaj tisoč pevcev iz cele Slovenije, ki so ves program zapeli skupaj, se bo letos v času od 19. maja do 9. junija po vsej Sloveniji odvilo 60 območnih bumov - koncertov 583-ih združenih otroških in mladinskih pevskih zborov lokalnega okolja.

V Črnomlju je 26. maja v organizaciji Območne izpostave JSKD Črnomelj na Območnem BUMu 2022 pelo preko 250 mladih pevcev iz 12 zborov iz občin Črnomelj in Semič.

Združenemu zboru so pred navdušeno publiko dirigirale zborovodkinje Majda Veselič, Dita Ilenič, Robertina Ladika, Anželika Mitrović in Helena Banovec. Pri klavirju sta pevce spremljala Anica Butala in Andrej Kunič.

Vse zbrane je nagovoril Andrej Kavšek, župan občine Črnomelj.

Skupni pevski program, ki ga je povezoval Jaka Birkelbach, je od slovenske himne do zimzelene Zemlje pleše kar prehitro minil.

Na koncu je predsednica sveta OI JSKD Črnomelj Polona Godina Mavrič izročila posebno priznanje zborovodkinji Majdi Veselič, ki se po 4 desetletjih pedagoškega dela poslavlja od šolskega zborovstva.

Zborovski bum je navdušil - pevce, zborovodje, občinstvo. Morda postane tradicija.

Za sodelovanje pri organizaciji in izvedbi BUMa se zahvaljujemo OŠ Mirana Jarca Črnomelj, JK Zvok in luč Jurij Klobučar s.p., VIA studio Uroš Raztresen in JP Komunala Črnomelj.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj