Na vsebino

Obrtna pot v Metliki – bili smo pri mizarju

Uvodna predstavitev...
Uvodna predstavitev...

V Metliki nadaljujemo s projektom Obrtna pot. Učencem zadnje triade osnovnih šol Metlika in Podzemelj predstavljamo predvsem deficitarne poklice in to v realnem delovnem okolju, torej v obratovalnicah naših obrtnikov in podjetnikov.

V sredo, 15. decembra, smo bili pri mizarju. V sodobni mizarski delavnici v Slamni vasi je učence sprejel Andrej Kramarič. Po uvodni predstavitvi svoje zanimive poklicne poti, saj je samostojni podjetnik že polnih 20 let, je sledila razlaga namena in delovanja posameznih strojev.

Ne samo teoretično, tri stroje so tudi zagnali, pokazali, kako se nastavijo, kako delujejo in na koncu so vsi učenci varno tudi poskusili zarobiti po eno stranico stenske police. Pogledali smo še, kako se izdelujejo kuhinjske omarice, stopnice, kako je urejeno skladišče.

Učenci so z zanimanjem sodelovali in predviden čas je bil skoraj prekratek. Na podlagi navdušene razlage Andreja Kramariča smo prepričani, da bodo učenci pri odločanju o poklicu zagotovo razmišljali tudi o mizarju.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj