Na vsebino

Od Cerknice do Postojne tudi skozi belokranjske občine

Mladi cestni kolesar Matjaž Hribljan je v torek zjutraj v Cerknici začel svojo 13-dnevno kolesarsko pot po vseh 212 slovenskih občinah, s katero želi opozoriti na hudo nevrološko motnjo − amiotrofično lateralno sklerozo (ALS). 24-letnika iz Ivanjega sela pri Uncu na Notranjskem so včeraj v Semiču pričakali na zaključku prvega dne. Dobrodošlico z belokranjsko pogačo so mlademu kolesarju, ki bo do 31. julija prevozil 2.576 kilometrov in ob tem premagal kar 30 tisoč metrov višinske razlike, pripravili kolesarji društva upokojencev Semič in člani društva vinogradnikov Semič.

Hribljan, ki ves svoj prosti čas preživi na kolesu, na poti ne bo sam, saj ga bodo na posameznih odsekih spremljali prijatelji kolesarji in podporniki, ustavil pa se bo pri prav vsaki občinski stavbi. Na nekaterih postankih ga bodo pozdravili oboleli z ALS, ki jih je v Sloveniji okrog 160, in drugi člani Društva distrofikov Slovenije ter njihovi svojci. Dobrodelnost je namreč tudi del njegovega življenja, saj je tudi gasilec v prostovoljnem gasilskem društvu svojega domačega kraja.

Kolesarjevo pot, ki se bo zaključila zadnjo julijsko nedeljo v Postojni, lahko spremljate tudi v živo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj