Na vsebino

Odobrili projekt razvoja blagovne znamke Bele krajine

Upravni odbor LAS Dolenjska in Bela krajina (LAS DBK) je odobril dva projekta, ki ju je LAS DBK predlagal za neposredno potrditev iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in sta bila oblikovana na osnovi junijskega javnega poziva. Gre za projekta Kolektivna blagovna znamka Bele krajine ter Integrirana mreža paliativne oskrbe in NVO.

Cilj prvega projekta je razvoj blagovne znamke Bele krajine, ki bo predstavljala nadgradnjo že izvedenih projektov v programskem obdobju 2014–2020. Razvita blagovna znamka se bo v nadaljevanju povezovala z blagovno znamko Dolenjske. S tem ciljem so bili izvedeni že razgovori z nosilko blagovne znamke Dolenjske, ki je pripravljena izdelke novo razvite belokranjske znamke postaviti na svoje tržne police, pripravljena pa je s svojimi izkušnjami tudi aktivno sodelovati. Za povezavo obeh blagovnih znamk bo skrbel Razvojni center Novo mesto, ki tudi že dela na razvoju novih trženjskih kanalov.

Cilj projekta je povezati belokranjske ponudnike v celovito blagovno znamko Bele krajine, razvoj promocijsko/prodajnih centrov za večjo prepoznavnost belokranjskih izdelkov, oblikovanje novih distribucijskih kanalov za trženje produktov Bele krajine, s pomočjo atraktivnih dogodkov osveščati potrošnike o pomenu lokalno pridelane hrane.

Projekt je vreden slabih 145 tisoč evrov, od tega bo tri četrtine sredstev zagotovil Evropski sklad za regionalni razvoj.

Potrdili so tudi projekt Integrirana mreža paliativne oskrbe in NVO. Paliativna oskrba bolnikov in njihovih svojcev na območju Jugovzhodne regije kljub trudu posameznikov, ni kakovostna, ni integrirana in ne deluje. To so zaključki iz aprilskega posveta tega leta, ki ga je pripravila Fakulteta za zdravstvene vede iz Novega mesta. Za opremo paliativnih mobilnih enot, so predvidena sredstva v Načrtu za okrevanje in odpornost. Pristojno ministrstvo bo zagotovilo tudi sredstva za kritje stroškov dela paliativne mobilne enote. Potrebna pa so sredstva za izgradnjo sistema, ki bo omogočil večjo dostopnost do informacij. V projektu bodo razvite strukturne podlage mobilne paliativne enote, oblikovana integrirana mreža paliativne oskrbe, razviti izobraževalni program neformalnih oskrbovalcev, izvedene delavnice žalovanje za psihološko pomoč svojcem, izoblikovana mreža in protokol za sodelovanja NVO na terenu.

Vir: LAS Dolenjska in Bela krajina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj