Na vsebino

Odprtje Svetovalnice

V soboto, 6. februarja, smo uradno odprli vrata Svetovalnice, ki se nahaja v stavbi bivšega dijaškega doma (Ulica Otona Župančiča 7, Črnomelj). Na ogled smo pripravili didaktični material, s katerim si pri našem delu pomagamo oz. lahko pripomoremo k odpravljanju nekaterih otrokovih težav.

Podžupan Občine Črnomelj g. Štefan Misja in ravnatelj šole g. Matjaž Barič, sta prerezala otvoritveni trak in tudi uradno odprla vrata Svetovalnice.

V praksi se večkrat srečamo z učenci, ki so manj uspešni pri vključevanju v šolsko delo. Tako pedagoški delavci kot starši se soočajo z velikim izzivom, kako takšnim otrokom pomagati. Otrokove težave pri šolskem delu se kopičijo, kar pa vpliva na vsa področja posameznikovega življenja – na slabši šolski uspeh, pomanjkanje motivacije za delo in posledično na čustveno dozorevanje in njegovo samopodobo.

Ker se nam zdi, da lahko s pomočjo svojih izkušenj na tem področju pomagamo tako otrokom, staršem kot učiteljem na področju Bele krajine, smo se odločili, da gremo v korak s časom in na šoli odpremo Svetovalnico, kjer bo naš tim strokovnjakov – specialni pedagogi, logoped, socialni pedagogi, fizioterapevt, nudil nasvete in individualno pomoč otrokom, staršem ter strokovnim delavcem, ki te otroke poučujejo. Svetovalnica bo aktivno sodelovala tudi s psihologinjo iz ZD Črnomelj.

Svetovalnica je s svojim delom že pričela v mesecu januarju, deluje vsako delovno sredo v mesecu, od 16.00 do 17.30. Dosegljivi smo po elektronski pošti [email protected] ali pa nas kontaktirate po telefonu 07/ 306 17 40 (vsak dan med 13. in 14. uro). Verjamemo, da lahko skupaj delamo boljše in naredimo bolj prijazne šole otrokom, učiteljem in staršem.

Vir: OŠ Milke Šobar Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj