Na vsebino

Odprtje Urškove knjigobežnice v Zagozdacu

Skoraj štiri leta je že minilo odkar je naš Uršek s pomočjo KD Stari trg, KŠD Predgrad in ZIK Črnomelj izdal svojo knjigo zgodb in tako postal najbolj znan turistični vodnik daleč naokoli. A to mu po vseh letih, ko je bil le čuvaj sladkega grozdja ter strah in trepet polanskih otrok ni bilo dovolj. Uršek se je želel še več družiti z mladimi in mladimi po srcu. Želel si je, da bi se vsi družili vedno bolj in bolj, ter da bi čas preživljali kar se da veselo, nasmejano, ob plesu, petju, igri, ustvarjanju vsega lepega in seveda ob dobri knjigi. Uršek je tudi velik ljubitelj branja in dobrih knjig, zato je ob pomoči Knjižnice Črnomelj, RIC-a Bela Krajina in KD Stari trg ob Kolpi pripravil projekt "Uršek se druži".

Del tega projekta je postavitev treh knjigobežnic. Prva stoji tukaj v Zagozdacu, po ena bosta še v Starem trgu pri župnišču, ter v Radencih pri CŠOD-ju. Uršek si želi, da bi si vsak mimoidoči vsaj prelistal kakšno knjigo, da bi si jo sposodil za domov ali pa jo prebiral kar tukaj na travniku ali pod krošnjami dreves. Želi si tudi, da vsak prinese v knjigobežnico kakšno njemu ljubo knjigo, da razveseli z njo še koga. Le pobrskajte po svojih domačih knjižnicah, predvsem pa uživajte ob dobrih knjigah.

Včerajšnja otvoritev Urškove knjigobežnice je potekala v čudovitem ambientu mogočnih lip pred nekdanjo šolo v Zagozdacu. V kulturnem programu so nastopili mladi folkloristi »Polančki« ter harmonikar Tim Mutič. Prireditev je vodila Mira Madronič, spregovorili sta tudi predsednica sveta KS ga. Renata Butala in direktorica knjižnice Črnomelj ga. Anja Trgovčič Panjan.

Po prireditvi je potekala še delavnica s strokovnjakinjo s področja likovne umetnosti, Ajdo Skrbinšek, kjer so si otroci lahko izdelali knjižno kazalko.

Vir: KS Stari trg ob Kolpi

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj