Na vsebino

Ogled Štigličevega filma Dolina miru

V ponedeljek so se učenci 8. in 9. razredov ter izbirnega predmeta šolsko novinarstvo odzvali povabilu ZIK Črnomelj in si z zanimanjem ogledali slovenski film Dolina miru, ki so ga predvajali v okviru projekta Slovenskega tedna filma pod sloganom “Mislimo film, živimo film”.

Ob stoletnici rojstva slovenskega režiserja Franceta Štiglica smo pri pouku slovenščine spoznavali filmsko kulturo in njeno umetnost v najširšem smislu.

Po ogledu filma smo z zanimanjem prisluhnili upokojeni profesorici slovenščine gospe Darki Čop, ki je vodila pogovor o filmu in vanj strnila svoje doživljanje druge svetovne vojne, ki so vezani na Črnomelj.

Opozorili smo na čustva, ki močno zaznamujejo omenjeni film. Sporočilo filma težko prenesemo na naš vsakdan, a še dandanes se otroci po svetu kljub civilizacijskemu in tehnološkemu napredku sprašujejo, kje je dolina miru in verjamejo, da nekje vendarle mora biti ta oaza miru.

Hvala gospe Darki Čop, ker je z nami delila svoje spomine in ZIK-u Črnomelj za povabilo.

Vir: OŠ Vinica
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj